SpeakLOW – Hands Up!

SpeakLOW - Hands Up!Het eerste nummer van SpeakLOW dat ik hoorde, “Take Your Time”, begon met een wat mager klinkend Hammondorgeltje, met even later een flinke James Brown-achtige groove erachter. “Ah, Cor Steyn goes funk”, was mijn eerste gedachte. Maar vreest niet, o lezer. No way dat Cor Steyn ooit een plaat als Hands Up! zou hebben afgeleverd, zelfs niet als ‘ie nog honderd jaar had geleefd. Deze vijf Spanjaarden leveren grotendeels instrumentale wijdepijpenfunk af om je vingers bij af te likken. Het doet mij sterk denken aan de Belgische funkers van Wizards Of Ooze: muzikanten die ongetwijfeld alle genres tot in de puntjes beheersen, maar er voor kiezen om een plaat te maken die in de eerste plaats groovy is. Dat is dus ook deze Spanjaarden gelukt. Kanonne, wat funkt dit! Prijsnummer is de cover van Michael Jackson‘s “Thriller”. Het origineel is soms amper herkenbaar, maar het levert de vetste wijdepijpenfunk op sinds Curtis Mayfield‘s Superfly. Dat de cover het leukst is wil niet zeggen dat de rest toch een tandje minder is. Integendeel. Muzikaal is het allemaal op topniveau, slechts de durf voor deze cover levert de bonuspunten op. Uitdaging aan u, lezer: SpeakLOW beluisteren zonder dat er ledematen gaan meebewegen. Gaat nooit lukken…


mij=Lovemonk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top