American Steel – Dear Friends And Gentle Hearts

American Steel - Dear Friends And Gentle HeartsIn de categorie beter laat dan nooit: de nieuwe American Steel. Twee jaar geleden waren ze daar ineens weer. Destroy Your Future was een dijk van een comebackplaat. Eentje die vooral gekenmerkt werd door grootse en snelle refreinen. Guess What? Op Dear Friends And Gentle Hearts zijn ze nog sneller! En wederom talrijk aanwezig. Waar de nieuwe Against Me! maar op zich laat wachten, geven Rory Henderson en zijn band gewoon weer vol gas. Op sommige momenten is het alsof we Alkaline Trio in zijn beste dagen aan het werk horen. Maar ook The Clash en Rancid sijpelen door in de punkrock van de veteranen uit Oakland. Was Destroy Your Future nog een politiek getinte plaat, op dit nieuwe schijfje is het weer feest, feest, feest! Misschien dat daardoor de vergelijking met de East Bay punk van Rancid op deze plaat redelijk promiment boven komt drijven. Vanaf de eerste seconde (“Emergency House Party”) kan het bier open. Op de tweede helft van Dear Friends And Gentle Hearts wordt het een beetje sleazy en komen de vuige rockinvloeden wat meer naar boven. Zoals op “From Here To Hell”, dat door de inbreng van gitarist Ryan Massey net dat beetje extra krijgt. In “Lights Out” neemt bassist John Peck de microfoon voor even over en zorgt er voor dat American Steel ineens twee keer zo hard klinkt. Wie zei d’r nou dat punkrock niet gevarieerd kan klinken? Zo overweldigend als “Destroy Your Future” is deze nieuwe niet, maar American Steel kan nog rustig een aantal jaartjes mee.


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven