Astrosoniq – Quadrant

Astrosoniq - QuadrantIk raakte een beetje in paniek. Want ik was bang dat ik me weer moest voorbereiden op een nieuwe lange luistertrip bij het uitkomen van een nieuwe cd van Astrosoniq. Hun vorige cd paste immers net op een cd’tje en waarom zouden ze op een nieuwe dit anders doen? Less is more kan niet als je vorige cd, ondanks zijn lengte, een weergaloze plaat was. Gelukkig voor mij en mijn beperkte tijd duurt Quadrant, de vijfde cd van Astrosoniq slechts een kort uurtje. Maar het bevat weer alle geweldige ingrediënten die Speeder People tot een van de bete platen maakte van 2006. Vooral de eerste helft van de cd is weer van geweldig niveau. De tweede helft (met o.a. een heropname van “Bored”, een nummer van Astrosoniq voorganger T-Nailed) zakt het een beetje in. Hoogtepunt van Quadrant is dan ook niet het geinige experiment “Zero” dat zich in dat deel bevindt. Hierin zingt in je linkeroor het bevriende Zeus dezelfde song als Astrosoniq in je rechteroor. De kroonjuweel van deze cd is het veertien minuten durende ” As Soon As They Got Airborne…” waarin de band je meezuigt in een meeslepende trip into space met geweldige passende voice-overs van ruimtereizen uit vervlogen tijden. Ze koppelen hierin alles waarom ik hun vorige cd zo roemde: avontuur verpakt in fraaie uitgespannen muziek lijnen, venijnige solo’s, krachtige meeslepende zang van Fred van Bergen en vele bezwerende details waarvan je er al maar meer ontdekt. Ook geweldig is het lomp openende “Cloud Of Decay”. Dat nummer zou ik bijna stoner industrial zou willen noemen omdat het klinkt als een traag voortslepende machine wiens technische levensduur er al lang op zit wiens doel is jou te crushen. Tikje jammer dat dat ijzersterke begin in de tweede helft niet meer gehaald wordt, anders hadden deze Wizzards of Oss gewoon twee klassiekers op hun naam staan…


mij=Exile On Mainstream / Spacejam / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven