Billy Talent – Billy Talent III

Billy Talent - Billy Talent IIIBilly Talent III is het derde album van Billy Talent, hoewel, wanneer je ook Watoosh! meetelt uit de tijd dat ze nog onder de naam Pezz opereerden, dan is dit het vierde. Na gewerkt te hebben bij diverse radiostations en cd-winkels, besloot zanger Benjamin Kowalewicz zelf de studio’s en podia te gaan betreden. Dit leverde hem bijvoorbeeld Rock Am Ring, Pinkpop, Groezrock en heel veel concertzalen op. Het is dan ook vooral Kowalewicz die met zijn aparte stem centraal staat op alle albums. De Canadese jongens zijn ooit begonnen als punkrockers, maar zijn per plaat toegankelijker aan het worden. Om toch vertrouwd te blijven voor de oudere fans, is er nog het nummer “Turn Your Back”. Het is geschreven samen met de Amerikaanse punkband Anti-Flag, en in het nummer passeren zelfs de verplichte politieke thema’s de revue. En dat terwijl ze door echte punkers vaak worden omschreven als Billy Talentloos. Niet getreurd, de band kan vooral de laatste jaren rekenen op een enorme fanbase. Toch zijn helaas ook de elf nieuwe nummers erg catchy en radiovriendelijk, wat natuurlijk niet erg punk is. In de veertig minuten komen opvallend veel rustige nummers voorbij, wat ze ongetwijfeld heel wat airplay zal opleveren. De oude fans zijn ze echter totaal kwijt.


mij=Atlantic / Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven