Fightstar – Be Human

Fightstar - Be HumanOpvallend is dat er veel te lezen is in de persbijlage van Be Human, maar dat er niks geschreven staat over de vorige band van frontman Charlie Simpson. De Fightstar-zanger mag dan momenteel heel wat platen volschreeuwen met zijn opzwepende band, hiervoor zat hij nog in de jongensband Busted. Een trio dat hits scoorde met “What I Go to School For” en “Year 3000” en zelfs het toen nog onbekende McFly op sleeptouw nam als voorprogramma. De eerste platen van Fightstar maakten al duidelijk dat hij er niet veel meer mee te maken heeft, maar op de derde plaat doet hij het weer iets rustiger aan. Hier experimenteert het viertal met een ‘rock opera’-sound, inclusief een volledig orkest en koor. Op de eerste single hiervan, “The English way”, konden we alvast horen hoe dit klinkt. Het nieuwe geluid beviel, want het werd de grootste hit van Fightstar tot nu toe en kwam in hun thuisland binnen op nummer 1. Ook de tweede single van het album doet het niet slecht. Het nummer “Mercury summer” is geïnspireerd door Stephen King’s The Shawshank Redemption, de favoriete film van de Fightstar-leden. Het album bevat twaalf nummers en de muziek is helaas iets te kolossaal en uitbundig geworden. Het gepolijste horen we vooral terug in de vocalen. Ik verlang weer terug naar de harde agressieve uithalen van Simpson. Blijkbaar is hij tegenwoordig geen opgefokte tiener meer en moeten we het doen met toegankelijke rocknummers. Jammer.


mij=Cooking Vinyl / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven