Firekites – The Bowery

Firekites - The BoweryJe hebt van die bands die een beetje boven het maaiveld lijken te zweven. Hun muziek is zo vederlicht dat musiceren ze bijna geen moeite lijkt te kosten. Althans, dat gevoel krijg ik erbij. Een voorbeeld hiervan is een band als Kings Of Convenience. Fijne open muziek, bijna zoet melodieus en ogenschijnlijk simpel door het repetitieve karakter van hun liedjes. Own Records heeft hier met Firekites een eigen variant op opgespoord. Net als bij Kings of Convenience bestaat de basis van de band uit twee bandleden: Rod Smith en Tim McPhee. Deze twee Aussies zijn, evenzeer als hun Scandinavische evenknieën, meesters in het combineren van beheerste samenzang met dito beats en flonkerende akoestische gitaren. Soms wijken ze daar een beetje vanaf en trekken een vilein scherpe elektrische gitaar uit de kast om je even te prikkelen. In “Same Suburb, Different Park” schuift er een met venijnige horzel het idyllische tafereeltje in het park in. Maar vanzelfsprekend jaagt die het boelkloedige tweetal niet van hun rustieke plek af. Tim en Rod zijn overigens wel zo wijs voldoende variatie aan te brengen in hun liedjes om je als luisteraar niet in te laten doezelen. Hiervoor krijgen ze ook hulp van derden uit Down Under, zoals leden van Pivot, Charge Group en The Herd. Hun bijdragen maakt een track als “Another State” broeierig loom en een prettige zijsprong. Maar ronddobberend met alleen Tim en Rod is het prima vertoeven.


mij=Own / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top