Intwine – Kingdom Of Contradiction

Intwine - Kingdom Of ContradictionIk had altijd al een zekere sympathie voor Intwine, ook al kende ik weinig van ze. Alleen al door het feit dat zanger Roger Peterson een lange neus trok naar de Henkjan Smitsen van deze wereld en lekker z’n eigen weg ging met zijn bandje. Dat leek voortvarend te gaan, maar het laatste album Phyrric Victory deed niet veel – door gebrek aan ondersteuning van het label, aldus de band. Nu is er de wereldweijde release Kingdom Of Contradiction bij het internationaal klinkende label Tiefdruck Musik. Het is geen volstrekt nieuw album. De enige nieuwe song is een duet met Sarah Bettens, een cover van The Police‘ “Walking On The Moon”. De rest betreft bekende songs die in de nieuwe bezetting – er is een andere ritmesectie – wederom zijn opgenomen, in een bijna nu metal-achtige sound. De site en de bio staan vol met vermoeiend pretentieus geneuzel, maar muzikaal is er weinig mis met dit album. De songs zijn doorgaans goed, en waar dat wat te wensen overlaat zijn de productie en uitvoering van een zodanig niveau dat je het ze nog wel vergeeft. Met openers “Cookie Jar” en “Cut Me Loose” zit ik er meteen goed in voor de rest van het album. Cover “Walking On The Moon” is een stuk trager dan het origineel en heeft een mooie, dreigende sfeer meegekregen. “Cruel Man”, een van de weinige songs die ik al kende, heeft een wat wolliger arrangement gekregen, wat jammer genoeg geen verbetering is. Daar staat tegenover dat een songs als “Abyss” en “You” spannend en dynamisch zijn. Wel bekruipt me gaandeweg het gevoel dat ze zich in een nogal beperkt hoekje hebben gemusiceerd. Op zeventien songs (minus de ballads) dezelfde riffs en dezelfde bozige stijl van zingen met hooguit een enkele keer een rafeltje reggae is wat veel. Dit kunstje blijken ze op dit album tot in de puntjes te beheersen, misschien is het tijd om ook eens iets nieuws te proberen. Met behoud van wat er nu is, dat wel.


mij=Tiefdruck

12 Comments

 1. angelique

  ik ben het volsterkt NIET EENS met deze reactie
  het album is weleens waar gevuld met reeds bestaande nummers,
  ze zijn zo uitgevoert dat ze stuk voor stuk in een nieuw jasje zijn gegoten
  met het UNIEKE,VOL PASSIE EN MOOIstem geluid van Roger
  zijn ze een lust voor het oor
  ook het muzikale gedeelte is van het type briljant
  het samen spel in de band en tussen de bandleden is zichtbaar voelbaar en hoorbaar bij de liveoptredens
  zou zeggen kom kijken en luisteren
  naar deze uiterst talentvolle band
  denk dat je al snel je mening moet bijstellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top