John Coffey – Vanity

John Coffey - VanitySoms kom je een nummer tegen waarvan je zweert dat je het -of op zijn minst een fragment ervan- eerder hebt gehoord. Bij elke beluistering weer ligt de naam van de “originele” uitvoerder zwaarder op je lippen, zonder daar ooit overheen te komen. Na het overhoop halen van je platenkast geef je je tenslotte maar gewonnen. Speelt je geest hier een associatief spelletje met je muzikaal geheugen of is het bewuste nummer zo catchy dat het zich meteen als klassieker in je brein nestelt? John Coffey speelt dit spelletje regelmatig op hun bij Sally Forth Records te verschijnen debuutalbum Vanity. Geen singer-songwriter zoals de naam wellicht doet vermoeden, maar een 5-tal dat vooral grossiert in een degelijke en zeer sfeervolle mix van old-skool grunge, rock en hardcore. De paar rustigere liedjes doen denken aan de momenten dat labelgenoot TSTGU even een stapje terug doet. Iets te zalvend wellicht, of is dat alleen maar omdat je weet dat bandjes op Sally Forth een bepaald gedachtegoed aanhangen? Gelukkig gaan de meeste nummers keihard rechtdoor, stuk voor stuk vergezeld van een heerlijk meezing refrein waarbij de kwaliteit van zanger Van Triest zijn strot vooral in de hardste varianten opvallen. Lekker!


mij=Sally Forth / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven