Paramore – Brand New Eyes

Paramore - Brand New EyesMeisjes met rooie haren, die kunnen kussen, dat is niet mis. Dat zong Arne Jansen in zijn gelijknamige en tevens enige hit in 1972. Nu heb ik volgens mij nog nooit gezoend met een roodharige en is het haar van Hayley Nichole Williams misschien ook meer oranje dan rood, maar mocht ze in Tilburg nog een gaatje hebben…? De zangeres van Paramore is eigenlijk geboren met een vrij saaie haarkleur, maar daarmee val je natuurlijk niet op. Daarom gaat de 20-jarige nu maandelijks langs het Kruidvat voor haarverf en heeft ze zichzelf hiermee een ‘rebels imago’ aangemeten. Ze is een heus rolmodel voor de jeugd en is eigenlijk gewoon de Avril Lavigne van 2009. Punt. Muziek uitbrengen doet ze met een aantal vervangbare muzikanten en hun Brand New Eyes ligt momenteel in de winkels. Muzikaal gezien is het natuurlijk al nooit een hoogstaande band geweest: verwacht dit dus ook niet bij de nieuwe veertig minuten. Vooral single ‘Ignorance’ is tenenkrommend, terwijl bonustrack en Twilight-hit “Decode” juist wel een lekkere meezinger is. Het concert in Tilburg is allang uitverkocht, de knuffels zijn al gekocht en de spandoeken zijn al geschreven. Wat maakt het ook eigenlijk uit wat voor muziek ze maken.


mij=Warner

10 Comments

 1. Art

  Hoi schrijver,
  normaal kan ik snel in komen als er goede argumenten worden gegeven in een review, dan zet ik mijn vooroordelen als fan even opzij en zie ik het van de andere kant in. Een voorbeeld hierbij is dat ik al jaren fan van blink182 ben, dat geweldig vind maar dat, als er een critische review wordt geschreven, ik daar best wel in kan komen.
  Tenminste, als hij / zij komt met goede argumenten.. en daar mist het hier een btje aan. Zeg maar, alleen maar. Ik hoor te veel mening en volgens mij ben je gewoon jaloers dat je zelf geen rood haar hebt…
  Kom op man, ik daag je uit om mij te vertellen waarom, de single Ignorance “tenenkrommend” is. En waarom Hayley ‘gewoon’ de nieuwe Avril is. Want rebels, ja zekers, dat zijn ze beide, maar wie de 3 platen naast elkaar legt van beide dames ziet dat Avril toch veeeeel commerciëler is geworden en Paramore lekker hun eigen weg is blijven volgen.
  Je eindigt je verhaaltje met een ‘het maakt niet uit wat voor een muziek ze maken’
  Dan kaats ik hem op je terug, met de vraag; als je weet waarom ze zo zijn, waarom schrijf je dan deze review??

 2. Hugo

  Wat een kutreview, en ik luister nog geeneens paramore. laat staan dat ik de muziek leuk vind, maar tis gewoon een waardeloze review die je beter niet had kunnen schrijven, want totaal geen argumentatie. net zoals lekker fans gaan generaliseren; met je knuffels zijn al gekocht? ik wed dat er vooraan bij U2 ook meisjes zijn die Bono als idool hebben en knuffels gooien;)
  rebels imago? volgensmij doet datmens gewoon zoals ze is, en zijn jullie reviewers de enige die haar rebels gaan noemen? lijkt me niet dat ze dat van zichzelf zegt en wil zijn?
  en al helemaal dat je afsluit met wat maakt het uit wat voor muziek ze maken? het is een muzikale review? het draait juist om muziek? en daar staat werkelijk nul, nul in in deze review.
  zwakheid

 3. Danny

  Volgens mij staat er gewoon dat Paramore een inwisselbare band is en dat de muziek er niet toe doet omdat een beetje tiener van het niveau Tokio Hotel-fan het bij voorbaat toch wel koopt (of het nou crap en absoluut voorspelbaar is of niet) en harder schreeuwt bij een concert zodat ze de muziek niet eens meer kunnen horen. Maar ik kan het ook mis hebben hoor.

 4. bas

  inhoudelijk is het inderdaad niet al te best – als de schrijver tenminste serieus zou zijn. maar het heeft meer weg van een polemiek, om reacties uit te lokken dus. dat lukt tot dusver aardig, dus doel bereikt. neemt niet weg dat ik de nieuwe paramore – net als de vorige – erg aardig vind, en dat de recensent mij best zijn recensie-exemplaar mag opsturen als hij hem graag kwijt wil.

 5. Coen

  jongens, jonngens:
  Ten eerste: Je argumentatie is zwak. Als jij je bevoegd vindt om zo te reageren, moet je dat lkkr doen, maar doe het dan wel thuis!
  Ten tweede: Paramore is een goeie band, Avril is gay. Paramore maakt goede muziek, soms moeilijk om te spelen, en zoals hun op elkaar zijn ingespeeld is gewoon fenominaal. Heb je eigenlijk wel iets van hun opgezocht? Weet je wel iets van ze?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top