Skyfire – Esoteric

Skyfire-Esoteric.jpgHet heeft een aantal jaren geduurd voor de Zweedse heren van Skyfire met een nieuw album op de proppen komen. Maar onder andere met de nieuwe vocalist Joakim Karlsson in de gelederen is hier dan Esoteric, de vierde langspeler. Hoewel ze eerder dit jaar al wel de EP Fractal uitbrachten heeft de liefhebber toch veel geduld moeten opbrengen voor de opvolger van het uit 2004 stammende Spectral. Nieuwe bandleden en de tijd der jaren hebben uiteraard zo hun invloed, maar ik denk dat de meeste fans gerust kunnen zijn. Skyfire maakt nog steeds een lekker stevig potje metal, een mix van melodieuze, power-, black en death metal. Invloeden uit diverse stromingen zijn samengesmeed tot tien nieuwe nummers, aangevuld met “Within Reach”, afkomstig van hun allereerste demo, als bonustrack. Met name “Darkness Descending” laat deze diversiteit goed horen en knalt zeer krachtig de speakers uit. Het stevige gebrul, de mid-range grunts, van nieuwbakken vocalist Joakim Karlsson grijpen je direct bij je strot. Snerpende gitaren, gotische pianopartijen en dubbele bassdrums, ze ontbreken geen van allen. Esoteric is afwisselender, pakkender en energieker dan zijn voorganger. Liefhebbers van bands als Dark Tranquillity, Children Of Bodom en Dimmu Borgir zullen ook met Skyfire prima uit de voeten kunnen.


mij=Pivotal / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top