The Soul Movers – On The IN Side

The Soul Movers - On The IN SideThe Soul Movers bestaat uit een stel Australische veteranen uit de jazz- en soulscene, aangevuld met zangeres Lizzie Mack. Op On The IN Side laten ze een aangename mix van rock, soul en rhythm and blues horen. Geen overdreven tierelantijntjes, maar lekker basic klinkende drum-, gitaar- en orgelpartijen, met Mack als stoere vocaliste. Je moet dus eerder denken aan de rock en soul uit de zestiger jaren dan aan de opsmuk en gladde glibberigheid van de hedendaagse arrenbie. The Soul Movers is typisch zo’n band die in het kroegje op de hoek al bij het eerste nummer de sfeer te pakken heeft, met muzikanten die , gezeten op barkrukken, breed grijnzen naar elkaar en naar kennissen in het publiek en met kroegtijgers die met een drankje in de hand zachtjes mee staan te swingen. Alleen sta ik nu niet in de kroeg maar zit ik achter mijn pc. En dan moet ik eerlijk gezegd concluderen dat het ook nergens boven het kroegjesniveau uitstijgt. Het staat me nergens tegen, maar ik zit ook nergens nerdy-net-niet-uit-de-maat mee te bewegen. Hoewel de duidelijke link naar de sixties – ook in de vorm van de Aretha Franklin-cover “Baby I Love You” – goed bij de band past, blijft het klinken als het bandje dat zoveel lol beleeft aan het spelen van covers – ook al is er maar een écht een cover. Leuk voor een lokaal bandje, maar het nut van een wereldwijde release ontgaat me.


mij=Cool Time / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top