Trouble – Live In Los Angeles

Trouble - Live in Los AngelesTrouble is, met bijvoorbeeld Candlemass, een van de grondleggers van de doommetal. Trouble’s spirituele teksten en hun verwijzingen naar psychedelische tijden maakten dat ze een opvallende verschijning waren in het wereldje dat destijds werd gedomineerd door snelle riffs en leer met studs. En toch is de band na de eerste twee albums in de versukkeling geraakt, als gevolg van problemen met de labels en veelvuldige personele wisselingen. Dat leidde tot een pauze van 1996 tot 2002, waarna de draad weer werd opgepakt. Tot in 2008 het verrassende bericht kwam dat zanger Eric Wagner de band verlaten had, en vervangen was door zo’n ander buitenbeentje, Kory Clarke (Warrior Soul, Dirty Rig). Omdat ook drummer Jeff Olson is vertrokken, bestaat de kern van Trouble nu nog uit de beide gitaristen, Rick Wartell en Bruce Franklin. Enkele weken na het aantreden van Kory Clarke werd een bootleg opgenomen, die nu wereldwijd is uitgebracht. Een bootleg, ja. Dat is ook moeilijk te missen, want de zang van Clarke klinkt meestal alsof ie door een buis staat te brullen. In de meeste andere genres zou dit album volstrekt ongeschikt zijn voor release, maar in doom kom je met veel weg. En eerlijk is eerlijk, met de twee gitaren in een goede stereomix ben je al een heel eind bij Trouble. Wel vermoed ik dat Troublefans moeite zullen hebben met het stemgeluid van Kory Clarke. Wagner was een zanger en dat kun je van Kory Clarke steeds minder zeggen. Het is natuurlijk niet verkeerd om recentere songs in live-uitvoering te horen, maar fans zullen dit album al in hun bezit hebben terwijl anderen misschien beter het geld even in hun zakken kunnen houden voor het nieuwe studio-album The Dark Riff.


mij=Trouble Inc / Bertus

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven