Vitalic – Flashmob

Vitalic - FlashmobAls je naar 2 Many DJ’s gaat luisteren, krijg je de gekste muziek voor je kiezen, maar kun je er donder op zeggen dat “La Rock 01” in hun set langskomt. Misschien werd die technostamper wel dankzij de gebroeders Dewaele de doorbraakhit voor Vitalic. Maar diens eerste album uit 2005 was sowieso erg sterk. Bij de Subs belandde het dankzij de paar “definitieve technotracks” onlangs nog bij de 100 beste platen van dit decennium. Dat lot is opvolger Flashmob niet meer beschoren. Het is hetzelfde trucje, je hoort dezelfde instrumenten en revolutionair is het nergens. Maar er staan nog wel een paar lekkere bangers op de plaat. “Second Lives” bijvoorbeeld. Het titelnummer is een stereotype. Er gaat een loopje de lucht in, en er zit zo’n typische Vitalic-dreun onder. Op zich niets bijzonders, dat doet Benny Benassi ook. Wat dit zo fijn maakt, is dat de bass tegelijk op en neer schuifelt. Of neem die de niet na te spelen vredesakkoorden in “Still”, of die spacy koebel in “Terminateur Benelux”. Dan heb je wel héél dronken vee rondlopen. En met het statige Kraftwerk-gone-bass “Station Mir 2099” op het eind is de plaat mooi af. Niet meer beter dan de rest, maar nog altijd met klasse.


mij=Citizen / PIAS

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven