Volcano the Bear / La Societe des Timides a la Parade des Oiseaux – The Shy Volcanic Society At The Bear And Bird Parade

Volcano the Bear/La Societe des Timides a la Parade des Oiseaux - The Shy Volcanic Society At The BeThe Shy Volcanic Society At The Bear And Bird Parade kan ik het beste benaderen als een doosje vol met snoep, maar wel een doosje dat er onalledaags uitziet. Gevuld met snoepgoed dat vreemd, maar zeer prikkelend smaakt. Volcano The Bear zijn degenen die beginnen mij met snoepjes te voeren op hun gebruikelijke manier, door etnische folkinvloeden te vermengen met onlogische structuren en geluiden. Ik laat ze het eerste snoepje uitpakken en in mijn mond stoppen om mij mee te laten voeren in hun geniale gekte. Ze zijn nooit een band geweest die bekend stond om hun toegankelijke muziek, maar op deze split-cd gaan ze nog een stukje verder. De snoepjes veranderen al snel in een zoektocht naar zaken die zo bizar zijn dat ik de bomen waaraan ze groeien niet meer durf aan te raken. Ik luister naar de geluiden en weet dat ik terrein betreed dat nog bevolkt wordt door goden, monsters en andersoortige wezens. Bijna naadloos neemt La Societe des Timides a la Parade des Oiseaux het stokje over van Volcano the Bear. We struinen verder door het oerwoud waar Volcano the Bear ons heen geleid heeft. Al snel komen we in dieper struikgewas terecht, waar de dieren zich verschuilen achter boom en struik, maar ons aanstaren alsof wij de vreemde eend in de bijt zijn. De hele zoektocht is vergeten en we kunnen nog alleen ronddwalen tussen de bomen. Een kakafonie van drums, geschreeuw en andere geluiden ontvouwt zich voor ons, terwijl La Societe des Timides a la Parade des Oiseaux ons aan de hand meesleept door het oerwoud. Langzaam voel ik haren op mijn rug groeien, die zich als een volwassen vacht naar beneden verspreiden. Misschien moet ik hier maar ophouden: dat doet de cd ook.


mij=Beta-Lactam Ring / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven