Ane Brun – Live At Stockholm Concert Hall

Ane Brun - Live At Stockholm Concert HallOp YouTube staat een prachtig filmpje van Anna Ternheim‘s “Summer Rain”. Naast Anna zelf zingen ook Nina Kinert, Ane Brun, de zusjes van First Aid Kit en Ellekari Larsson van The Tiny mee in de a capella versie van het nummer. Het is mooi om te zien hoe deze Scandinavische vrouwen samenwerken en dienstig kunnen zijn ten opzichte van elkaar. Op Larsson na (maar die wordt vervangen door Lisa Ekdahl) komen ze allemaal terug in het koor op de live-dvd van Ane Brun. Bij drie nummers (“Song No.6”, “The Armour” en “Ten Seconds”) vullen ze Ane prachtig aan. Het is geen doldriest avontuur, deze live-registratie van het concert dat Ane gaf op 3 oktober 2008 in de Stockholm Concert Hall. Maar daar vraagt de muziek van Brun ook niet om. Het gaat om haar liedjes. En die komen prachtig tot hun recht bij de rustige cameravoering waar Magnus Renfors voor gekozen heeft, precies zoals hij ook al deed met de video bij “Don’t Leave” dat ook hier een van de prijsnummers is. Het rare is dat ik bij dvd’s die wel heel druk en zogenaamd flitsend zijn lang niet zo aan het scherm gekluisterd gezeten heb als bij deze. Maar goed, de eeuwige dromerige blik van Ane intrigeert me al jaren. Helemaal in combinatie met de bijna norse afwezige blik van tweede stem Nina Kinert die rechts van haar op het podium staat. De nadruk ligt vanzelfsprekend op de (terechte) succes-cd Changing Of The Seasons waarvan de nummers stuk voor stuk grote indruk op me maken. Mooi is ook hoe Brun in de toegiften haar eigen draai geeft aan Alphaville’s “Big in Japan” en me betovert in Cindy Lauper’s “True Colors” dat het concert afsluit. Vijfentwintig liedjes staan er maar liefst op deze live-registratie die ook nog samengevat wordt op een cd met zestien nummers. Maar eigenlijk is snijden in de oorspronkelijke set een doodzonde.


mij=Balloon Ranger / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven