Brickyard – Hey You!

Brickyard - Hey You!Auto’s en muziek, op de een of andere manier zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dan niet zozeer door achterstevoren bepette, onderuitgezakte bestuurders wier Golfje door dreunende housebassenzelfs voor het stoplicht loskomt van de weg, maar door echte muziek zoals ik dat als muzieksnob maar even zal noemen. Enerzijds door carsongs (die blijkens “Leader Of The Pack” en “Oerend Hard” ook over motoren kunnen gaan), anderzijds door driving songs, ofwel nummers die uitnodigen tot ontspannen cruisen. Dat zijn vrijwel altijd stevige bluesrocksongs. Midtempo, met een goede groove en met een functioneel zware ritmesectie. Brickyard is een bluesrockband uit de regio Utrecht die perfecte driving songs heeft. Hey You! heet het nieuwe album en er staan tien nummers op die stuk voor stuk geschikt zijn als driving songs. Ze zijn allemaal van de hand van gitarist Ruud Maalderink en je kunt alleen maar concluderen dat de man weet hoe je degelijk bluesrock schrijft. Het zijn songs die niet afwijken van het bluesrockstramien, maar tegelijkertijd kloppen ze wel van voor tot achter, te beginnen bij de riffs. Sinds een half jaar heeft de band in Monique Cillessen een zangeres, en ook dat is een schot in de roos. Ze heeft een goede, stoere stem die uitstekend bij het materiaal past. De ritmesectie, bestaande uit bassist Ad van der Rijt en drummer Hans Heijster, zorgt voor het strakke fundament, terwijl toetsenist Alfred van Sprong het geluid de nodige diepte meegeeft. Brickyard vindt nergens het wiel opnieuw uit, maar weet een pot lekkere, dampende bluesrock neer te zetten die de release van deze cd ruimschoots rechtvaardigt.


mij=Marista

Een reactie

  1. Bart

    Tis helemaal niks.
    Vlakke sound, saai, de layout van de cover laat precies zien met welke kwaliteit muziek je te maken hebt.
    Dat hebben ze dan dus wel goed gedaan.
    Zoek volgende keer professionele mensen om je heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven