Flight Of The Conchords – I Told You I Was Freaky

Flight Of The Conchords - I Told You I Was FreakyNadat ik deze cd voor het eerst in de speler duwde moest ik even slikken. Klopt dit wel? Moet ik een arrenbie-cd bespreken? Na een paar minuten speurwerk op internet had ik het door. Flight Of The Conchords is een comedy- annex folkduo uit Nieuw Zeeland die buiten hun eigen landje vooral bekend zijn vanwege hun radio-programma op de BBC en de gelijknamige Amerikaanse tv-serie waarin het duo Bret McKenzie en Jemaine Clement allerlei bizarre avonturen beleven. Ik heb overigens helaas nog nooit een aflevering hiervan gezien, maar ben wel benieuwd geworden. Deze plaat is een gimmick-plaat waarin het duo het R&B-genre op geheel eigen wijze op de hak neemt. OVer-the-top hijgzang, idiote teksten en enorm gladde refreintjes, verpakt in stiekum toch wel erg catchy popdeunen. Qua tekst neigt het hier en daar naar melige onderbroekenlol, maar af en toe is het behoorlijk raak zoals in “Too Many Dicks (On The Dancefloor)”, of gewoon ronduit grappig zoals in “We’re Both in Love with a Sexy Lady” (zoek voor de gein die tekst maar eens op, helaas iets teveel woorden om in deze recensie te verwerken). Halverwege de plaat worden de arrenbie-deunen afgewisseld met een rasechte folksong en even later komt er nog een soort van Russisch thema voorbij in “Petrov, Yelyena and Me” (met een teskt vol moord en doodslag). Voor een gimmick-plaat is dit absoluut geen verkeerd product, alleen weet ik niet zeker of dit nu zo’n goede instapplaat is om kennis te maken met Flight Of The Conchords. Wel staan er zeker een aantal zeer vermakelijke songs op, die meer dan eens een dikke grijns veroorzaken.


mij=Sub Pop / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven