Good Dog Happy Man – Good Dog Happy Man

Good Dog Happy Man - Good Dog Happy ManRecenseren voor File Under is een zware job die het uiterste vergt van de recensent. Een goede conditie is daarom onontbeerlijk en daar werk ik dan ook hard aan. Nu sla ik graag twee vliegen in een klap en zo kon het gebeuren dat ik onlangs de Nijmeegse Zevenheuvelenloop combineerde met het beluisteren van recensiemateriaal. Ik liep de heuvelachtige vijftien kilometer met op mijn iPod het debuutalbum van de Utrechtse Grote Prijs Van Nederland-winnaars Good Dog Happy Man. Hogeschoolse indierock met een stevig funky fundament. ‘The Police die teveel naar Curtis Mayfield heeft geluisterd’, zegt de band in de bio. Ik moest zelf vooral denken aan Neerlandse indiefunkrockgrootheden Burma Shave en het onlangs nieuw leven ingeblazen Gotcha!, maar dan zonder een teveel aan dope in de neuzen. Welnu, dit door Jelle Paulusma gemixte album loopt vanaf de eerste track als een tierelier. Het gaat recht vooruit dankzij een bijzonder strakke ritmesectie, terwijl eigenwijze twists en turns in de composities voor de spanning zorgen. Het hielp mij al hardlopend zonder veel problemen de heuvels over. Maar toen ik aan het eind van het album kwam (het spannend opgebouwde “Make Up Scrabble”), had ik nog wat tijd over voordat ik de finish zou bereiken. Ik zocht naar die ene sleuteltrack, dat geweldige nummer dat me in de laatste kilometers zou optillen om met een wereldtijd te finishen. Ik skipte mijn iPod terug naar tracks als “Snatch”, naar “Welcome To The Upside”, deed opener “Wasyourswasmine” nog een keer, maar vond het niet. Lekker gelopen, dat wel, maar wat mij betreft een iets te vlakke race. Graag zie ik dit Good Dog Happy Man alsnog die wereldsingle maken die mij een toptijd gaat bezorgen. Volgend jaar is er weer een Zevenheuvelenloop. Ik hou ze in de gaten.


mij=Dying Giraffe / Sonic

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven