Kings Of Leon – Live At The O2 (dvd)

Kings Of Leon - Live At The O2Helaas heb ik de live-optredens van Kings Of Leon moeten missen afgelopen jaar. Vorig jaar zomer heb ik ze nog op Werchter gezien, maar dat was nog voor Only By The Night, nog voor “Sex On Fire” dus. Ik was daarom wel blij met deze dvd, kon ik toch nog meegenieten, ook al is het voor de buis. En wat een verschil met Werchter! Toen was het nog geen stadion-band, al gaven ze al wel een klein voorproefje op wat komen zou gaan met bijvoorbeeld “On Call” en “Charmer”. In de O2 bouwen ze het slim op, ze starten met twee nummers van het laatste album, om zo het grote publiek op te warmen. Maar daarna duiken ze flink het verleden met nummers van hun albums Youth and Young Manhood en Aha Shake Heartbreak, pas vanaf het tiende nummer begint de stadionrock met “Closer”, mijn favoriete nummer van Only By The Night. Het publiek achter de eerste rijen lijkt dan ook weer wakker te worden en er komt meer interactie, zeker als Caleb alle credits van hun bestaan bij het publiek legt met ‘If it wasn’t for you, we would be a band’. En uiteraard ontploft de hele tent bij de eerste tonen van “Sex On Fire”, het nummer dat hun dit stadion heeft gebracht mogen we wel zeggen. In de O2 hebben ze het waar mogen maken dat ze meer zijn dan alleen “Sex On Fire” en ze zijn met verve geslaagd!


mij=RCA / Sony

3 reacties

  1. Marm

    “zeker als Caleb alle credits van hun bestaan bij het publiek legt met ‘If it wasn’t for you, we would be a band”.
    Dit lokt natuurlijk de nodige reacties uit m.b.t. hun concert in de HMH dit jaar 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven