Krause – No Guts, No Glory

Krause - No Guts, No GloryWow, is dit Nederlands? Op het debuutalbum van het Groningse Krause, alias Susanne Clermonts met haar band, staan een aantal nummers die de laatste Röyksopp doen verbleken. En Susanne poetst haar schoenen met de kuif van La Roux. Hadden we dat eigenlijk al, stoere dansbare vrouwenelectropop uit eigen land? This Is Total War en The Routines komen in me op, maar Krause stemt veel vrolijker. Het geheim zit ‘m voor een belangrijk deel in de pompende productie door Noisia, maar ook de vele leuke popnummers zijn de moeite waard. “Soaring Through The Starlight” had twintig jaar terug van Kim Wilde kunnen zijn. Single en titelnummer “No Guts, No Glory” is nog zo’n tijdloze oorwurm, die zich even goed leent voor een herfstmiddag winkelen als voor een spookachtige zombietocht. Maar vergis je niet, Krause is intelligent en heeft ballen. Ze daagt uit (“Radio Edit”, “Outta Yer Mind”, “I Want A Pony”), laat haar tanden zien (“Fangs”) en stuitert erop los (“Do It Again”, “Something to write home about”). Vette shit!


mij=Sony

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven