Megafaun

Megafaun


mij=Megafaun, 28 november, Le Guess Who?, Tivoli Oudegracht, Utrecht. Foto: Tom

11 reacties

 1. George

  @Danny: iedereen kan een Knurftus zijn, of hij of zij er nu een naam onder zet of niet. Als ik in de database kijk zie ik voor elke knurftus bijna wel een ander ip adres.
  Een interessantere vraag is wanneer je een fotograaf bent. Als je een camera koopt en foto’s maakt? Kan elke boerenlul, doet elke boerenlul ook. Als je foto’s publiceert op fileunder? Of als je je eigen domein registreert en jezelf fotograaf noemt? Of als je elke maand genoeg geld overhoudt van de verkopen van je foto’s om van te leven? Wanneer ben je eigenlijk een schrijver? Als je een boekje schrijft en het zelf uitgeeft?
  Ik bedoel maar.

 2. Reinier

  @ Peer
  Feedback bestaat in mijn ogen uit meer dan alleen maar roepen dat een foto bagger is. (Voor alle duidelijkheid, mijn bovenstaande reactie was een commentaar op de niet zoveel zeggende reactie van Johan en niet op de foto.)
  Datzelfde geldt wat mij betreft ook voor positieve opmerkingen over een foto. Een commentaar als “mooie foto” zegt mij ook niet zo veel.
  Voor de rest, vind ik het helemaal geen slechte foto, hij spreekt me wel aan. De focus is verlegd op een ander aspect van de muzikant dan z’n gezicht. Is weer eens wat anders en vertelt ook iets over die muzikant.
  Maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn en verschil in opvattingen over wat muziekfotografie precies behelst.

 3. Danny

  @ George: IP-adressen zie ik niet dus als jij zegt dat het verschillende zijn geloof ik je op je woord.
  Wanneer ben je fotograaf? Ik zie fotografie, net als schrijven, musiceren, beeldhouwen, schilderen etc., in eerste instantie als een vorm van kunstuiting. Dat sommigen van ons daar een zakcentje aan over kan houden of zelfs zijn brood kan verdienen is mooi meegenomen, maar dat mag voor mij nooit de drijvende kracht achter een foto zijn.
  Ik denk ook dat er een wezenlijk verschil is tussen fotograferen en ‘kiekjes maken’ zoals iedere boerenlul (even vrij vertaald) en dat dat eerste lang niet voor iedereen is weggelegd.
  Dus ja, wanneer ben je fotograaf? Ik denk als je een bepaald beeld in je hoofd kan vertalen naar een beeld op een scherm/papier. Als je mensen weet te raken met je beelden. Voor de meesten van de beelden die ik hier zie geldt dat in ieder geval.
  En het beroep fotograaf is een vrij beroep en dank zij de digitale revolutie van de 21e eeuw kan iedereen zijn wat hij/zij wilt worden. Maar je brood ermee verdienen maakt je ook geen fotograaf. Ook daar zitten kiekjesmakers tussen, denk maar aan de vele paparazzi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven