Nebula – Heavy Psych

Nebula - Heavy PsychNebula is een van de bands die al wat langer in de stoner-hoek meedraait. Begonnen in 1997 als afsplitsing van Fu Manchu is de band nu bij haar vijfde studio-album aangekomen, als ik goed heb geteld. Overigens is deze plaat vorig jaar als 6-track EP uitgebracht op een klein label en heeft deze nieuwe versie van TeePee Records naast die zes nummers een viertal nieuwe songs erbij, zodat het ondanks de krappe 35 minuten speeltijd toch nog een volwaardige langspeler betreft. Qua titel slaat deze plaat direct de spijker op de kop. Nebula laat zich op deze plaat niet begrenzen en verkent op Heavy Psych alle uithoeken van het stoner-genre. Stoffige seventies-riffs, space-rock, psychedelica, loungy momenten, sitars, bluesy solo’s, folky gitaren, niets is ze te gek en alles wordt uit de kast getrokken om er een zo gevarieerd mogelijk album van te maken. Zanger/gitarist Eddie Glass heeft daarnaast een prima stem voor dit soort ouderwetse rock. Na de verrassende comeback van Snail enige weken terug hebben liefhebbers van uiteenlopende bands als Black Sabbath, Mudhoney, Blue Cheer en Hawkwind hiermee weer een fijne stonertrip te pakken.


mij=TeePee Records

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven