Pink Cream 69 – Live In Karlsruhe

Pink Cream 69 - Live In KarlsruheTwee jaar geleden riep Twisted Sister‘s Dee Snider op het Arrow Rock Festival dat dat het eerste festival was waarop hij speelde met bands die allemaal al dertig jaar bestonden. En verdomd als het niet waar is, bands die lang bij elkaar blijven worden steeds schaarser in het rockwereldje. Een positieve uitzondering is het Duits-Engels-Amerikaanse gezelschap Pink Cream 69. Drie leden zijn er al bij sinds de oprichting twintig jaar geleden, zanger David Readman al vijftien jaar en gitarist Uwe Reitenauer kwam de band in 2003 versterken zonder dat er iemand vertrok. Het resultaat is een hele strakke band, zoals te horen is op de dubbel-cd (ook als dubbel-dvd) Live In Karlsruhe. Maar liefst 22 songs, waarvan 20 opgenomen in Karlsruhe en 2 elders in een akoestische setting. Het materiaal laat helaas weinig publiek horen, wat afdoet aan de livesfeer. Jammer, want ik heb niet het idee dat het een zwaar opgepoetste live-cd is. Het strakke musiceren lijkt meer aan vakmanschap dan aan de studio te liggen, zeg maar. Wel moet me van het hart dat ik de overdaad aan mid-tempo songs niet helemaal geslaagd vind. De snellere songs zijn net even iets welkomer dan je zou willen. Toch kun je niet anders dan concluderen dat ze prima rocksongs schrijven en die nog veel primader uitvoeren. Er wordt kwistig gestrooid met solo’s die snel maar met gevoel zijn en Readman is een zanger die weliswaar geen heel herkenbaar geluid heeft, maar die zich met verbazend weinig moeite door het materiaal lijkt te werken. Pink Cream 69 is al een tijdje een van de beste Duitse hardrockbands en Live at Karlsruhe bevestigt dat.


mij=Frontiers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven