Spoil Engine – Antimatter

Spoil Engine - AntimatterNederlandse metalbands worden vaak niet serieus (genoeg) genomen, dus ging Niek Tournois de grens over. Hij sprak vier Belgen aan en Spoil Engine werd geboren. Een Vlaamse metalband met een Nederlandse zanger. Dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen, bewijst het dromenlabel Roadrunner Records, waarvan ze een contract onder de neus kregen. Na twintig jaar weer een Vlaamse groep getekend bij de platenmaatschappij. Het vijftal maakt lekker ouderwetse thrash metal, die doet denken aan Pantera en Machine Head. Beetje melodieus, maar toch knetterhard. Ze stonden reeds op Graspop, Pukkelpop en deden voorprogramma’s bij Arch Enemy, Sepultura, Volbeat en Prong. De eerste single van Antimatter draagt de titel “Breathe” en hier wordt opvallend meer adem gehaald. Verwacht geen cover van de The Prodigy-klassieker, maar een iets rustigere Spoil Engine. Een beetje anders dan de overige tien en lekker catchy, maar goed geschikt voor op de radio. De tien nummers zijn geproduceerd door Ace Zec. De knoppendraaier deed dit in New York en werkte eerder al voor Devildriver, Darkest Hour en Killswitch Engage. Het blijkt ook dat Spoil Engine zeker thuishoort binnen de Amerikaanse metalscene. Hebben we hier meteen de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival te pakken? Zo ja, dan ga ik zeker op ze stemmen.


mij=Roadrunner / CNR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven