Strung Out – Agents Of The Underground

Strung Out - Agents Of The UndergroundOver de laatste plaat van Strung Out was FU duidelijk: een herhaling op hoog niveau. Maar Blackhawks Over Los Angeles is al weer een dikke twee jaar oud en dus mag je op nieuw werk wel wat nieuwe ideeën verwachten. Zeker van een band die al twintig jaar inventieve punkrock met technische metalriffs maakt. Eerst maar het goede nieuws: Agents Of The Underground kent geen enkel zwak moment. Elf nummers, een krap halfuurtje aan muziek en een rauw geluid. De overproductie die Blackhawks op momenten wel erg radiovriendelijk maakte is compleet verdwenen. Juist door het energieke geluid komt de stem van Jason Cruz beter uit de verf en wanen ze ons weer in de jaren negentig. En dat is nou juist het bezwaar tegen dit nieuwe album: Strung Out is terug bij af. Echt, leg Another Day In Paradise uit 1994 maar eens naast deze nieuwe en de verschillen zijn minimaal. Ja, nu zit succesproducer Cameron Webb achter de knoppen en die weet hoe je punkbands moet laten knallen. Nu zullen er heel wat fans blij zijn met dit warme bad dat de band voor ze vol heeft laten lopen, ik had na twintig jaar wel iets meer verwacht. Opener “Black Crosses” – direct het hoogtepunt van de plaat – is een regelrechte hit en ook de overige tien nummers zijn van een contant niveau. Uitschieters zijn verder “Vanity” en het gierende en tegelijkertijd swingende “Jack Knife”. Strung Out verrast geen moment, maar geen enkele punkmetalfan zal zich dit half uurtje vervelen. Een herhaling van hoog niveau. Of hadden we dat al eens gezegd?
En hop! Alweer een prijsvraag waarin kekke cd-tjes gewonnen kunnen worden. Doe dus vooral mee!


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven