Systems Officer – Underslept

Systems Officer - UndersleptHet uit San Diego afkomstige Systems Officer is nog een van die bands die het label ‘indie’ in de ware zin van het woord mogen dragen. Systems Officer doet het nog echt allemaal zelf en bovendien nog alleen ook, omdat het hier een eenmansproject betreft. Gelukkig weet deze man – we hebben het hier over Armistead Burwell Smith IV, aka Zach (Smith) – zich wel omringd door gelijkgestemden, want Zach is naast Systems Officer ook basman in Three Mile Pilot en het wellicht beter bekende Pinback. Volgens critici heeft het geluid van Systems Officer dan ook veel van vooral deze laatste band weg. Ik ken Pinback niet goed genoeg om dit te kunnen beamen dan wel ontkennen (mij lijkt SO toch wat rustiger, minder puntig) maar een aardige referentie is volgens mij ook wel Death Cab For Cutie, zei het dat Systems Officer in ieder geval op Underslept nergens het niveau haalt van deze band. Niet op het gebied van ‘het liedje’, noch op het gebied van aangrijpende emotionaliteit. Of het zou het zich eindeloos repeterende en hervindende nummer “Sand One” moeten zijn, dat naadloos overloopt in “Sand Two”. Dat er te weinig nummers uitspringen heeft als gevolg dat je na het opzetten van de plaat er iedere keer weer plotseling achter komt dat ie ook alweer voorbij is. Zonder dat je van die luisterbeurt echt iets is bijgebleven. Behalve een fijn gevoel dan en het eerder genoemde “Sand One” / “Sand Two”. Maar zulke platen moeten er ook zijn. En dan is deze in het genre wel heel erg prettig. Een rustgevend bad om je in te nestelen of muziek voor als je huiswerk zit te maken. Een soundtrack om het leven bij te overdenken of om televisie bij te kijken. Een plaat om mee in slaap te vallen en weer wakker te worden. Met Systems Officer kan het allemaal.


mij=Temporary Residence Limited / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven