The Exploding Boy – Afterglow

The Exploding Boy - AfterglowZou het toeval zijn dat The Exploding Boy niet alleen de naam van een Zweedse band is, maar ook de titel van een B-kantje van een single van The Cure? Wie luistert naar hun nieuwe cd, Afterglow, zou die conclusie kunnen trekken. Duidelijkheid lijkt er echt niet over te zijn, hoewel The Cure inderdaad wel een inspiratie wordt genoemd door de Zweden. Een nummer als “Intervention” lijkt sterk door ze beïnvloed, zoals eigenlijk de hele cd beïnvloed is door de post punk, en door de new wave uit de jaren tachtig. Veel synthesizers dus, en hoekige ritmes. Een slimme zet, want My Bloody Valentine is weer helemaal terug en zelfs de Editors grijpen op hun nieuwe cd terug naar dat beruchte decennium. Hoewel die laatste band al in heel Europa bekend is, durf ik te stellen dat The Exploding Boy minstens zoveel mensen zou moeten kunnen aanspreken. Afterglow staat vol met potentiële singles en ijzersterke melodieën en daarmee wordt het gebrek aan kwaliteit van de zang ruimschoots gecompenseerd. Desondanks heeft Zweden na bijvoorbeeld The Hives en Mando Diao weer een prima band afgeleverd!


mij=Ad Inexplorata / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven