Thus:Owls – Cardiac Malformations

Thus:Owls - Cardiac MalformationsMijn betere helft heeft ondertussen een neusje gekregen voor het in een vloek en een zucht kunnen herkennen van Scandinavische zangeressen. Da’s ook niet zo raar misschien met een wederhelft die stiekem niets liever doet dan daar naar luisteren. Ze zijn namelijk van zo’n diverse pluimage dat er altijd wel een in een hok te vinden is qua muziek die mij aanstaat. Neem nu bijvoorbeeld Thus:Owls. Frontvrouw Erika Alexandersson heeft zo’n typisch accent dat je al na luttele seconden in “Yellow Desert” terugleidt richting Scandinavië. Zeker op dat moment doet ze je ontegenzeggelijk denken aan Anna Ternheim, maar verderop op Cardiac Malformations trekt ze het niet alleen qua zang, maar ook muzikaal gezien, breder dan onze favoriete Zweedse. In het verleden schijnt Erika wat bijgeklust te hebben bij Loney, Dear en als het duo Josef Och Erika, ik heb er nooit wat van vernomen. Maar deze geweldige debuutplaat Cardiac Malformations bereikte me een aantal maanden na de release dus gelukkig wel. Alexandersson en haar begeleiders fladderen van bijna sierlijke folk, langs avant-garde via bonkige Waits-achtige songs richting de euforie van Efterklang-koortjes met de ritmiek van Wildbirds and Peacedrums om na het aandoen van een (ooit) rokerige jazzkroeg waar te veel whisky geconsumeerd is te eindigen in “The Atlantic” waar een ijzige golfstroom de overhand heeft. ‘You must love or leave’ zingt Erika daar. Als ze het niet erg vindt, dan blijf ik mooi nog even rondhangen.


mij=Hoob / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven