VA – The Twilight Saga: New Moon OST

VA - The Twilight Saga: New Moon OSTDe soundtrack voor vampierenfilm New Moon bevat een indrukwekkende reeks artiesten, die hiervoor bijna zonder uitzondering ook nog speciaal nieuwe nummers op zijn gaan nemen. Grote namen als Muse, Bon Iver, Death Cab For Cutie en Thom Yorke kropen speciaal voor de film achter hun piano’s, namen hun gitaren ter hand en doken de studio’s in. Televisieshows als Grey´s Anatomy en The O.C. trokken de afgelopen jaren handenvol indiebandjes uit de obscuriteit, door ze een plek te geven als achtergrondmuziek bij hun sleutelscenes. Toegegeven, over die obscuriteit valt te twisten bij bands als Muse, Editors en The Killers. Toch lijkt de soundtrack van New Moon eveneens te bewijzen dat wat voorheen doorging voor ´indie music´ nu salonfähiger is dan ooit. Is dat erg? Behoudens de gebruikelijke puristische bezwaren niet echt. Bezwaren als ‘nu ze groot zijn vind ik ze minder leuk’, ‘toen ik ze vorige keer zag waren de kaartjes goedkoper’ zul je altijd houden. Of een band nu meelift met een soundtrack of niet. De muziek dan. Meest in het gehoor springt de samenwerking tussen Bon Iver en St. Vincent. Die levert een mooi spokende samenzang op die ongetwijfeld goed aan zal sluiten bij de film. Beide stemmen huilen mooi om elkaar heen. Death Cab For Cuties “Meet Me On The Equinox”, eerste single, is echter een weinig verheffend stuk muziek met een te voor de hand liggend refrein. En daarmee is DCFC geen uitzondering. Naast Bon Iver en St. Vincent weet enkel Lykke Li het middelmatige niveau te ontstijgen met een bijna koortsachtige hymne. Het lijkt me dat er op de eigen albums van de artiesten genoeg moois te vinden was. Volgende keer die maar gewoon gebruiken.


mij=Warner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven