Blackwood Creek – Blackwood Creek

Blackwood Creek - Blackwood CreekBlackwood Creek is een debuterend highschoolbandje. Nou ja, ex-highschoolbandje, want de heren zijn veertigplussers. Ooit kwamen ze bij elkaar op de highschool en in 1980 scheidden hun wegen weer, maar omdat een van hen met een ander bandje beroemd werd was er de mogelijkheid alsnog een plaat uit te brengen. Die beroemderik is Kip Winger, de andere twee zijn drummer Nate Winger (familie, uiteraard) en gitarist Peter Fletcher – beiden niet geheel onbekend, maar roemsgewijs toch een treetje lager verblijvend. Blackwood Creek is iets minder Groots en Meeslepend dan Winger, met als gevolg ook een wat minder pompeuze productie. De songs zijn echter wel van de kwaliteit die we van Winger gewend zijn, met een goede afwisseling tussen mid-tempo en up-tempo songs en een enkele ballad (het fraaie “After Your Heart”). Natuurlijk komen er typische Wingerelementen naar voren (de koortjes in “Dead Stung” bijvoorbeeld), en het stemgeluid is herkenbaar als altijd, maar het is geen “Winger, de restantjes”. Integendeel, ik vind dit album eerlijk gezegd iets beter dan het laatste Wingeralbum Karma. Dat heeft te maken met het feit dat de songs wat meer experiment bevatten, net zoals dat het geval was op Winger IV. Dat zijn natuurlijk geen The Mars Volta-achtige experimenten, maar subtiele experimenten in details. Daarnaast zit er een stel lekkere rechttoe rechtaan beukers tussen, zoals “Rack Of Greed”. Bij Winger zou een dergelijke song met meer bombast opgetuigd worden. De reutelende boer aan het begin van “Love Inspector” zou trouwens ook niet kunnen op een Wingeralbum…


mij=Frontiers / Rough Trade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven