Blanc Faces/101 South

Blanc Faces - Falling From The MoonEen paar jaar geleden was het debuut van Blanc Faces een behoorlijke verrassing. Ze deden weliswaar niets nieuws en het was puur jaren tachtig wat de klok sloeg, maar o wat was het lekker. Op opvolger “Falling From The Moon” gaan de broertjes La Blanc door op de ingeslagen weg. Uitstekende composities, fantastische zang en een prima productie van Dennis Ward (Pink Cream 69). Het debuut verloor ik overigens gaandeweg een beetje uit het oog omdat er heel veel langs kwam in dezelfde categorie. Waar ik bijvoorbeeld Pride Of Lions wel blijf draaien, was Blanc Faces op de lange termijn blijkbaar toch net iets te weinig onderscheidend. Hier zitten mooie details in die het net een beetje extra geven (het orgeltje in het titelnummer!), dus het zal mij benieuwen of ik deze wel zal blijven draaien. Op het album is overigens Kyle Woodring (Dennis DeYoung, Survivor) op drums te horen, die enkele weken na voltooiing van het album, op 42-jarige leeftijd, een einde aan zijn leven maakte.
101 South - No U-Turn101 South is een project van toetsenist Roger Scott Craig en zanger Gregory Lynn Hall. Moet u die heren kennen? Mwah, Craig zat in Harlan Cage en is verder vooral met soundtracks en jingles in de weer geweest en Hall heeft als drummer, gitarist en bassist de L.A. scene onveilig gemaakt. Opener “When You’re In Love” begint met het pingelsynthgeluid van Foreigner‘s “I’ve Been Waiting For A Girl Like You” en dat geeft aardig aan wat je kunt verwachten. De songs kloppen maar zijn nergens geniaal, de uitvoering is degelijk – want door ervaren sessiemuzikanten -, kortom het is allemaal volgens het boekje. En toch heb ik bij dit album het idee dat ik het hierna eigenlijk niet meer uit de kast zal trekken. Daarvoor is het allemaal net wat te veilig en net te vaak even goed of beter gedaan. Na de overdosis netjes-binnen-de-lijntjes-AOR van de afgelopen maand ben ik eerlijk gezegd blij dat ik deze aan de kant kan leggen…


mij=Frontiers / Rough Trade & AOR Heaven / Rough Trade

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven