Charlotte Hatherley – New Worlds

Charlotte Hatherley - New WorldsHet vertrek van Charlotte Hatherley uit Ash heeft die band per saldo weinig opgeleverd. Het is een beetje onduidelijk wat nou precies de oorzaak was van de split. Wat wel duidelijk is, is dat Hatherley sindsdien een graag geziene gast bij anderen is. Zo zorgde ze er samen met Ben Christophers voor dat Bat For Lashes live haar geluid body kon geven. Tussen deze en andere optredens door heeft Hatherley ook nog tijd gevonden om haar solocarrière verder vorm te geven. New Worlds is ondertussen haar derde solo-album dat wederom uitgebracht wordt via haar eigen Little Sister Label. De plaat is net als zijn voorganger lekker gevarieerd, maar net iets eigenwijzer. Tegenover een bokkige track als “Straight Lines” staat het supermelodieuze “Alexander” als fijn bewijs van haar kunde tot het schrijven van een lief meezingbaar popliedje. Met beide kan ze uitstekend uit de voeten. Het maakt wel dat Hatherley zich niet gemakkelijk in een hokje laat drukken, maar zij is volgens mij de laatste die zich daar druk om maakt. Die maakt liever een powerpop liedje als “Full Circle” waarin de bas van Gary Kilminster (nee dat is niet de zoon van Lemmy Kilmister). Dat Hatherley me wel wat aan Blondie denken, da’s niets nieuws, maar Deborah Harry mocht willen dat ze zo gitaar kon spelen als Hatherley. In een tijd waarin eigenwijze (vooral Engelse) vrouwen met regelmaat een greep naar de macht doen, zou Hatherley op zijn minst een kans moeten krijgen.


mij=Little Sister / Munich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven