Daddy – For A Second Time

Daddy - For A Second TimeDebuteren met een live-cd, dat zie je niet vaak. Daddy deed het vier jaar geleden met At The Women’s Club, een club waar The Jayhawks ook twee live-cd’s opnamen die ze alleen maar verkochten bij optredens. Het is me niet geheel duidelijk waarom Will Kimbrough en Tommy Womack zoveel tijd nodig hadden voor een studio-cd, maar het is goed dat For A Second Time er nu is. Het is een fijne, diverse rootsplaat geworden in ieder geval. Doordat zowel Kimbrough als Womack zang voor zijn rekening neemt, heeft Daddy de kans om lekker divers te klinken. En die kans grijpen ze met beide handen aan. Neem alleen al de wereld van verschil tussen de openingstrack “Nobody From Nowhere” en het afsluitende “Redemption Is A Mother’s Only Son”. Die eerste klinkt als een soulvolle Allman Brothers Band-track met lekker schuimend pedalsteel-werk, de laatste is een verhalende akoestische track waar dankzij de mondharmonica het treurige verhaal een extra lading krijgt. Tussen deze twee tracks varieert de band uit Nashville er driftig op los en koekeloert Daddy rond in zo ongeveer elk genre dat er in hun stad te vinden is. Al zou “Love In A Bottle” ook een Dire Straits-track kunnen zijn uit hun betere tijd. De enige cover op deze leuke plaat is “The Ballad Of Martin Luther King”, een nummer dat oorspronkelijk geschreven is door Mike Millius. Deze Smithonian Folkways-track geven ze een Stax-draai en die nieuwe jas staat het nummer prima.


mij=Cedar Creek / Proper / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven