Five Finger Death Punch – War Is The Answer

Five Finger Death Punch - War Is The AnswerAmerikanen en oorlog, als Bassie en Adriaan voor het leven met elkaar verbonden. Terwijl veel muzikanten zich hierover druk maken d.m.v. anti-oorlogsnummers, doet Five Finger Death Punch het opvallend anders. De titel van hun laatste wapenfeit is namelijk het hopelijk cynische War Is The Answer. Op de cover staat een militair in een oorlogsgebied uitgebeeld, waar dertien gevechtsvliegtuigen overvliegen. Het blijkt dat het vijftal een erg vreemd gevoel voor humor heeft. Centraal in de band staat frontman Ivan Moody en hij voorziet de nummers op een typische metalcore-manier van zang. Na verschillende bands uitgezeten te hebben, is Five Finger Death Punch zijn zoveelste kindje. De plaat heeft nummers als “Bulletproof”, “Falling In Hate”, “My Own Hell”, “Burn It Down”, “Dying Breed’ en overal komt het oorlogsthema in terug, geschreven vanuit iemand die gepassioneerd is met doden en oorlog. Het album heeft pakkende oneliners, maar is vooral erg uitgekauwd. Met het nummer “Far From Home” doen de mannen het eindelijk anders, met een rustige ballade in het midden van de plaat. Want het is heel leuk en gezellig zo’n oorlog, maar het is toch best wel ver van huis. Heimwee is een van de vervelendste dingen tijdens een oorlog en Five Finger Death Punch beschrijft het.


mij=Spinefarm / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven