Heidi Happy – Flowers, Birds and Home

Heidi Happy - Flowers, Birds and HomeHet was wel aardig geweest als achter de naam Heidi Happy een deathmetal-band was schuilgegaan van de meest sinistere soort. Maar nee, Heidi Happy is precies wat de naam al doet vermoeden, een allerliefst Zwitsers meiske dat leuke liedjes speelt op heur gitaartje. Ik zag haar al eens spelen op Eurosonic begin dit jaar en schreef toen dat haar optreden werd gekenmerkt door een ‘allesomvattende braafheid’. Dit geldt ook wel tot op zekere hoogte voor haar tweede album Flowers, Birds and Home. Er gebeurt weinig echt spannends op het album, maar toch is er genoeg te genieten. Het album bevat achttien (!) kleine, bijna dromerige nummers die klassiek aandoen, zoals de prachtig stemmige opener “Hush”. Heidi Happy, ware naam Priska Zemp, heeft niet echt een karakteristieke, maar wel een warme en vertrouwde stem. Dat vonden de landgenoten van Yello blijkbaar ook, want die lieten haar enkele nummers inzingen op hun zeer geslaagde album Touch Yellow. Er zijn maar weinig stemmen die zowel bij een jazzy als een klassieke of zelfs elektronische backing blijven overtuigen. En dat bokst deze Zwitserse Heidi toch maar wel mooi even voor elkaar. Het zit vast in die gezonde Alpenlucht.


mij=Little Jig / Coast To Coast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven