Lymbyc Systym – Shutter Release

Lymbyc Systym - Shutter ReleaseOp het gebied van post-rock ben ik eerlijk gezegd een beetje opgebrand. Er was een tijd dat ik graag naar langgerekte instrumentale spanningsbogen van bands als Explosions In The Sky en G!YBE luisterde, echter is daar de laatste paar jaar verandering in gekomen. Dat ligt zowel aan mijzelf als aan de mijns inziens de teruglopende kwaliteit van de platen in het genre. Zo zit ik nu in mijn maag met deze plaat van Lymbyc Systym. Deze band is eigenlijk een duo en bestaat uit de broers Jared en Mike Bell. Zij maken instrumentale post-rock met een flinke dosis elektronica als extraatje. Laptop-post-rock als het ware. Aan alle post-rock-regels voldoen ze netjes, de sound is goed, de bliepjes geven het nog wat extra cachet, het is allemaal ook best sfeervol en toch weet deze gestudeerde plaat mij nergens echt te raken. Het kabbelt mij wat teveel door, ook al zijn er zeker mooie melodielijnen te vinden en weten de broers best wel hoe ze een spanningsboog op kunnen zetten. Mij doet het alleen niets, hoezeer ze ook hun best hebben gedaan op deze plaat.


mij=Mush

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven