Pugwash – Giddy

Pugwash - GiddyEen van de leukste bands van de jaren tachtig is wat mij betreft XTC. Nog altijd word ik vrolijk van hun “Senses Working Overtime”. XTC‘s Andy Partridge is nog altijd actief in de muziekwereld, nu als eigenaar van het label Ape. Dat hij Pugwash gekozen heeft als een van de bands op zijn label, is niet zo verbazingwekkend, aangezien Pugwash muzikaal soms wel wat wegheeft van XTC (bijvoorbeeld in “Monorail”). Vaker echter nog klinken ze als een folkband uit de jaren zestig, met een grote invloed van The Beatles, zoals in “It’s Nice To Be Nice”. Giddy is een compilatie van hun beste nummers, mede uitgekozen door Partridge, en een behoorlijk allegaartje van stijlen. Daarnaast bevat het album twee nummers die ook zullen verschijnen op hun nieuwe cd, Eleven Modern Antiquities, die begin 2010 zal verschijnen. De verwachtingen op internet lijken alvast hooggespannen. Termen als “the best pop band you’ve never heard” vliegen je daarbij om de oren, evenals de samenwerking met Neil Hannon van The Divine Comedy. Die hoge verwachtingen worden door deze cd nog niet waargemaakt: misschien dat begin volgend jaar alsnog duidelijk wordt waar deze verwachtingen vandaan komen.


mij= Ape House / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top