Scary Mansion – Make Me Cry

Scary Mansion - Make Me CryZe schrijft, tekent, zingt, ontwerpt, blogt, speelt piano en gitaar, ziet er bijzonder goed uit en maakt albums met haar band Scary Mansion. Er zijn maar weinig dingen die de New Yorkse Leah Hayes niet kan of niet goed doet. Om stikjaloers op te worden. Haar tweede plaat met Scary Mansion heet Make Me Cry en is al een tijdje uit in thuisland Amerika, maar wordt nu ook op Europa losgelaten. En liefhebbers van Cat Power opgelet, want Leah heeft bijzonder veel weg van Cat. Niet alleen qua stem, maar zeker ook qua uitstraling. De begeleidende muziek is indiefolk van de duisterste soort en ook tekstueel valt er op Make Me Cry weinig vrolijks te verwachten. Eigenlijk vormt de muziek de perfecte soundtrack bij haar ietwat creepy illustratieboeken. Sommige nummers, zoals “Fatal Flaw” neigen zelfs een beetje naar de drone van stadgenoten Sonic Youth. ‘There’s too much on my mind’ zingt Hayes in het prachtige, ingetogen “On My Mind”. Met zoveel interesses en zoveel talent kan ik me daar alles bij voorstellen. Schitterend album.


mij=Talitres / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven