Sting – If On A Winter's Night

Sting - If On A Winter's NightBij ons in huis is het een gouden regel: voor Sinterklaas géén kerstliedjes. In Amerika en andere landen waar ze geen Sinterklaas kennen, geven ze geen barst om Nederlandse tradities en brengen ze met een gerust hart in oktober al kerstplaten uit. Maar ik draai dus pas sinds deze week de seasonal-cd van Sting. Echt een kerst-cd kun je If On A Winter’s Night namelijk niet noemen, het zijn meer winterse klassiekers die Sting samen met producer Robert Sadin bewerkt heeft, zoals “Gabriel’s Message” en “The Snow It Melts The Soonest”. Daarnaast geeft hij zijn draai aan klassieke muziek van Bach, Schubert en Purcell en heeft hij nog wat van zijn eigen muziek herbewerkt. Da’s heel wat anders dan een beetje met basgitaar pielen in een uitverkochte Amsterdamse Arena. Toch leent de hese stem van Sting zich prima voor dit soort mystieke muziek voor bij het haardvuurgeknetter of exquise kerstdiner. Al ben ik bang dat de gemiddelde kerstvierder zich liever weer laat ‘verrassen’ door de bloedirritante kerstklassiekers waar de Sky Radio’s van deze wereld je de komende week mee overspoelen dan de donkere mystieke klanken van Sting en zijn begeleiders. Ik heb met deze cd, die van Dylan en de gratis downloadbare Hollandse kerstverzamelaar juist genoeg tegengif tegen al die commerciële kerstdrollen.,


mij=Cherry Tree / Deutsche Grammophon / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven