Alice Donut – Ten Glorious Animals

Alice Donut - Ten Glorious AnimalsSteeds meer bands wagen zich aan een reünie, lijkt het wel. Een van die bands is bijvoorbeeld de Pixies: een reünie waar veel mensen erg blij mee waren. Genregenoten Alice Donut zetten in 2004 de trend: van 1986 tot 1996 timmerden zij aan de weg, om vervolgens uit elkaar te gaan en acht jaar lang niet van zich te laten horen. Hun reünie bleek niet eenmalig te zijn, want dit jaar brachten zij opnieuw een album uit, getiteld Ten Glorious Animals, op het label van Jello Biafra. Als je die cd hoort, begrijp je ook direct waarom ik van alle bands die weer bij elkaar gekomen zijn, uitgerekend de Pixies noemde: niet alleen doet Alice Donut muzikaal erg aan deze band denken, ze eren ze ook nog met een cover, het briljante “Where Is My Mind”. In originaliteit doet deze overigens maar nauwelijks onder voor het origineel: de stem van Black Francis is vervangen door een gedempte trompet! De klassiek geschoolde muzikanten van Alice Donut hebben een gevarieerde plaat gemaakt, met prima college rock, vol melodie en afwisseling. Maar ook met soms behoorlijk deprimerende teksten, iets wat je niet verwacht als je de vrolijke dierentekeningen in het cd-boekje bekijkt. Een band met vele gezichten dus, en absoluut de moeite van het horen waard.


mij= Alternative Tentacles / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven