Delorentos – You Can Make Sound

Delorentos - You Can Make SoundHet had niet veel gescheeld, of You Can Make Sound van de Ierse band Delorentos was nooit opgenomen. Aan het begin van dit jaar besloot zanger Ronan Yourell namelijk dat het leven on the road, in een band die in eigen land al tegen het plafond aan leek te zitten, niets voor hem was. You Can Make Sound had dan ook hun zwanenzang kunnen zijn, ware het niet dat Yourell twee maanden later alweer op zijn besluit terugkwam. En dat is misschien maar goed ook, want deze plaat zou zomaar een doorbraak op grotere schaal kunnen betekenen. Delorentos’ indie rock ligt geweldig makkelijk in het gehoor, een beetje zoals de rock van The Temper Trap. De liedjes zitten vernuftig in elkaar, met heerlijke gitaarlijntjes en prima zang, en volgen precies de ongeschreven wetten van de alt.rock-muziek. Daarmee wil ik niet zeggen dat Delorentos standaardrock maakt: het is nog niet zo makkelijk om zulke pakkende en meeslepende rock te maken, die een grote groep mensen direct aan zal spreken. Live kon het ooit, op Throwing Copper, maar verloor daarna alle inspiratie. Dat is niet wat ik Delorentos gun, want er zijn te weinig echt goede en innemende gitaarbands te vinden tegenwoordig, maar zij zijn er zeker eentje van. Eurosonic wordt dus misschien wel hun opstap naar de rest van Europa. Wees erbij!


mij=Delo / Rough Trade

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven