It Dies Today – Lividity

It Dies Today - LividityOf ik nog een stukje wil wijden aan Lividity het laatste werkje van It Dies Today. Jemig, hoe kan ik die nou gemist hebben. Het verhaal van de band uit Buffalo is er een zoals zo velen: bandleden die de band verlaten, nieuwe die ervoor in de plaats komen, maar echt beter wordt het er allemaal niet op. Op deze plaat heeft de groep een nieuwe zanger: Jason Wood. En omdat It Dies Today nou eenmaal een metalcoreband is, moet onze Jason zowel clean zingen (verschrikkelijk!) als grunten (aardig). Het wiel opnieuw uitvinden verwacht niemand, maar de manier waarop IDT zijn songs opbouwt is werkelijk net zo origineel als het boek dat je van je ouders onder de kerstboom kreeg. Zo’n beetje ieder nummer opent furieus, kent een breakdown en vervolgens een zoetsappig stukje begeleid door de zoetgevooisde stembanden van de nieuwe zanger. Voor de meisjes! Lividity wil maar niet verrassen. Bands als Still Remains (luister vooral The Serpent, een van de betere metalcoreplaten van de afgelopen jaren) tappen in zekere zin uit hetzelfde vaatje, maar blijven op hun platen in ieder geval van begin tot eind boeien. It Dies Today is zo’n band die op een lange metalcoreavond om 19u30 mag aftrappen, terwijl de echte ruige jongens niet voor tienen binnen zijn. Wie de eerste twee platen van deze heren gemist heeft, mag ook deze derde gerust laten staan. Extra strafpunten voor de verschrikkelijke uitvoering van Duran Duran’s “Come Undone”.


mij=Trustkill / SPV / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven