Kid Harpoon – Once

Kid Harpoon - OnceKid Harpoon, ooit geboren als Tom Hull, heeft er aardig lang over gedaan om zijn debuutplaat uit te brengen, als vervolg op een al in 2008 uitgebrachte EP. Maar het moet gezegd worden: het lange wachten wordt beloond. Samen met Trevor Horn nam Harpoon de cd Once op, een plaat met vele gezichten. Om te beginnen, letterlijk en figuurlijk, is daar de vrolijk klinkende zanger, die met een heerlijk meezingliedje als “Stealing Cars” je meezuigt in de rest van de plaat. Een beetje zoals de Mystery Jets dat ook doen. Maar vergis je niet: muzikaal zijn veel van de tracks weliswaar uptempo en vrolijk, maar tekstueel is het bepaald niet altijd gezelligheid wat de klok slaat. ‘Did you see the way that I was when I was down’, zingt Kid Harpoon in “Back From Beyond”. Halverwege de cd volgen dan ook wat rustiger, akoestische, nummers, die wat meer ruimte bieden voor het beluisteren van zijn teksten. Over zijn depressieve periode zingt Kid nog wel meer op Once. Daarom is het goed dat hij met Horn in zee is gegaan: ondanks de soms zware teksten krijgt de cd hierdoor de lichtheid die een brug kan slaan naar het grotere publiek, en dat verdient deze Londenaar.


mij=Young Turks / V2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven