Kyteman's Hiphop Orkest – Popprijs

Kyteman's Hiphop Orkest


mij=Kyteman's Hiphop Orkest , 16 januari, Noorderslag, Oosterpoort, Groningen. Foto: Tom

16 Comments

 1. Een onterechte winnaar imo. Deze popprijs is het belonen van de hype rondom Kyteman. Ja, zijn/hun stijl is uniek, maar er zijn harderwerkende bands die het meer verdienen.
  Heeft overigens niks met smaak te maken, want ik vind de muziek van Kyteman ook wel leuk.

 2. @Cosmo: Namen en nummers wil ik hebben dan! Ik vind Kyteman zelf overigens niet bijster interessant, maar vind het wel terecht dat dit eigen beheer project op deze manier passend beloond wordt.

 3. Dat is onzin natuurlijk Storm. Maar Kyteman is vooralsnog een one-hit wonder. Als hij van zijn tweede plaat/project ook zo’n hit maakt dan zou hij pas in de buurt van een Popprijs moeten kunnen komen…

 4. Ew.

  One-hit wonder? Kyteman is geen band van hits. En dat ze een hit hadden dat vind ik verbazingwekkend. Is toch echt totaal anders dan de hitparade-meuk. Muzikaal is het overigens vooral een spektakel dat je live moet zien. Op plaat vind ik het minder boeiend. Ze gaan niet over de gebaande paden en daarvoor worden ze beloond. En terecht.

 5. Ook oneens met Gr.R. De staat van dienst is ook geen criterium voor al dan niet de popprijs winnen. Maar als je het toch zo wilt zien: deze groep heeft in een jaar tijd meer bereikt dan menig ander hardwerkende band én heeft laten zien dat je het met talent en creativiteit zonder consessies gewoon kunt redden. Een terechte winnaar dus.

 6. Lodewijk XIV

  Mag best winnen hoor daar niet van,
  (Ilse de Lange is ook niet alles)
  maar hoeveel toestanden, vrolijk gespring of
  handjes-in-de-lucht je er ook bijhaalt,
  het blijven erg gemakzuchtige jazzy/lounge
  schemaatjes. “Sorry” is echt zooo eeeh…square.
  De drummert is wel de bom, dat dan weer wel.

 7. Ik zal de dooddoener ‘smaken verschillen’ er nog maar eens tegenaan gooien.
  Persoonlijk heb ik niet zo veel met de jamsessie-achtige muziek van die vliegeraar en zijn kornuiten. Ik geloof dat het enige wat ik er leuk aan vind dat eerste stuk met die rhodespiano is.
  En dat ene meisje met die viool.
  maar verder doet het me allemaal bar weinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top