Leprous – Tall Poppy Syndrome

Leprous - Tall Poppy SyndromeIk heb afgelopen weken besteed aan het broodnodig herstructureren van De File Under-burelen. Dat heeft ondertussen zoveel om het lijf dat je dat niet meer even in een half uurtje doet. Het nadeel van zo’n herstructurering is dat je ook over allemaal cd’s struikelt die aan je aandacht ontglipt zijn en dus niet in mijn verder netjes geordende database terug te vinden waren. Niet allemaal zijn ze de moeite waard om nog te noemen, maar zo ze het wel zijn komen ze hier de komende weken nog voorbij.
Leprous was dus een van de weesjes die nu eindelijk zijn gang naar de database gevonden heeft en ‘bestaat’. En hoe! Ik verbaas me er oprecht over dat ik niet meer enthousiaste verhalen gelezen heb over deze debuutplaat Tall Poppy Syndrome. Wie een beetje houdt van avontuurlijke progmetal uit de hoek van Opeth en Pain of Salvation móest gewoon afgelopen jaar wel Tall Poppy Syndrome tot zich genomen hebben. Al was het maar omdat beiden afgelopen jaar niet met fatsoenlijk nieuw materiaal op de proppen kwamen. Overigens komen is Leprous niet zomaar een nieuw bandje. Zo werden ze na een optreden van de band persoonlijk door Emperor’s mastermind Ihsahn gerekruteerd om als zijn backing band te fungeren. Wat ik ook wel opvallend vond is dat de band een subsidie ontving om deze debuutplaat op te nemen. Daar hebben ze grif gebruik van gemaakt, want de plaat is tot in de puntjes verzorgd zonder helemaal dichtgetimmerd te zitten. Typische Scandinavische progmetal zou ik het willen noemen. De zang van Einar Solberg zal misschien niet iedereen voor zich kunnen winnen, maar ik heb veel en veel slechtere stemmen gehoord in de progmetal. Bovendien ligt de focus meer op de muziek dan op de zang en die is een uur lang dik in orde. Check maar eens het ijzersterke titelnummer en het afsluitende “White”.
Wie de band live aan het werk wil zien in Nederland moet overigens nog even geduld hebben. 3 oktober 2010 spelen ze op ProgPower Europe in Baarlo. Ze zitten nu in mijn database en gezien de puike bombast op Tall Poppy Syndrome ga ik die dag nu vast blokkeren in mijn agenda.


mij=Sensory / The Laser's Edge / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven