Local Natives – Gorilla Manor

Local Natives - Gorilla ManorEen beetje band gaat met zijn allen in één huis wonen en maakt van die plek het eigen creatieve broeinest. Zo’n huis wordt vervolgens geëerd door de debuutplaat ernaar te vernoemen. The Band deed het in 1968 met Music From The Big Pink, Local Natives doet het in 2009 met Gorilla Manor; het huis waar de band ooit gezamenlijk woonde in Orange County, Californië. De meest in het oog springende vergelijking, niet in de laatste plaats vanwege de opvallende vocale gelijkenis tussen beide zangers, is die met Fleet Foxes. Een nummer als “Sun Hands” had niet misstaan op hun zelfgetitelde debuutplaat. Local Natives heeft een onmiskenbaar oor voor liedjes en Gorilla Manor barst van de pakkende melodieën, stuwende indiepop en stuiterritmes waar bands als Vampire Weekend de laatste jaren patent op lijken te hebben. Bij het typeren van Local Natives is het vrijwel onmogelijk om de toonaangevende en succesvolle Amerikaanse indiebands van de laatste jaren niet te namedroppen. En dat is het enige wat je Local Natives kunt aanrekenen: dat ze in tegenstelling tot hun invloeden weinig eigen smoel of vernieuwing laten zien. Dat doet echter weinig af aan het vakmanschap dat op Gorilla Manor aanwezig is: de zang is uitstekend, er wordt strak gespeeld en de liedjes zitten slim in elkaar. Laten we er dus vanuit gaan dat die eigen smoel vanzelf komt, en Local Natives complimenteren met een ontzettend knappe en goed gemaakte debuutplaat.
In samenwerking met Tivoli gavenwe enkele setjes tickets weg voor het concert dat deze leuke band op 23 januari daar gaf. Daarvoor ben je nu te laat!


mij=Infectious / PIAS

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven