Man Must Die – No Tolerance For Imperfection

Man Must Die - No Tolerance For ImperfectionEerlijk gezegd liep ik niet weg met de vorige cd van Man Must Die, The Human Condition. Wel erg hard en compromisloos, maar ook weinig origineel en een tikkeltje saai. Ik had eindelijk eens het idee dat Relapse op het verkeerde paard gewed had. Gewoon een misser, kan gebeuren, iedereen maakt fouten. Stom natuurlijk, want op No Tolerance For Imperfection laten deze sympathieke Schotten horen dat ze wel degelijk weten hoe het moet. Het is zelfs zoveel beter dat ik nog bang ben voor een dopingschandaal, als ik de bloedwaarde van dit album vergelijk met de vorige. Het magische woord is balans. Onze Hooglanders hebben op tijd ingezien dat je niet eindeloos furieuze death en grindcore kunt spelen, zonder dat de verveling toeslaat. Daarom is er nu veel meer ruimte voor melodie, voor tempowisselingen en voor een sidderende solo om even op adem te komen. Bovendien zijn de melodieën pakkend en gaan de teksten ook nog ergens over. Vooral het stupide gedrag van de mensheid wordt doeltreffend aan de kaak gesteld. Persoonlijke favorieten zijn het briljante “Kill It Skin It Wear It”, het puntige “This Day Is Black” en het veelzijdige “Reflections From Within”. Als je nog referenties zoekt, denk dan aan bands als Misery Index, Despiced Icon en Gadget. En ja, ik weet dat deze release al even uit is. Neemt niet weg dat het nog steeds zeer de moeite waar is om even de site te bezoeken of een zaadje te zoeken.


mij=Relapse / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven