Bouncing Souls – Ghosts On The Boardwalk

Bouncing Souls - Ghosts On The BoardwalkDe punkbands die twee decennia blijven bestaan, die zijn zeldzaam. Bouncing Souls is zo’n zeldzaamheid. Om hun twintig jarig bestaan te vieren namen de Bouncing Souls vorig jaar elke maand een track op die ze dan aanboden op hun website. Nou was het leuk geweest voor de trouwe fans (en voor hun eigen bekendheid) als ze dit gratis gedaan hadden, maar dat kon waarschijnlijk niet uit en ze vroegen er negenennegentig dollarcent voor per stuk. Maar je kon ze ook op vinyl kopen. Nu het feestjaar erop zit hebben ze alle twaalf nummers verzameld op een cd. Die je dan weer kunt kopen, als je rap bent zelfs in een 20th Anniversary DIY box set. Het zal allemaal wel oprecht bedoeld zijn, maar het ruikt wel een beetje. Komt nog bij dat ik lang niet alle tracks op Ghosts On The Boardwalk een dollar waard vind. Zo is “Badass” een flauwe cliché uptempo nummer. Blijkbaar een wat minder geïnspireerd maandje. Gelukkig zijn er ook verdomd goede tracks op Ghosts On The Boardwalk. Het titelnummer mag er zijn en ook het openingsnummer “Gasoline” is een fijne track. Net als meebruller (doh!) “We All Sing Along”. Al is de overgang naar het bijna U2-achtige “Like The Sun” dat daarna de plaat afsluit wel behoorlijk groot. Het maakt Ghosts On The Boardwalk, waarschijnlijk gevoed door de manier van samenstellen, tot een beetje een onevenwichtige plaat, maar over de hele linie bekeken wel een betere dan zijn voorganger, The Gold Record. Gelukkig.


mij=Chunksaah / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven