Fall Out Boy – Believers Never Die

Fall Out Boy - Believers Never DieFall Out Boy is niet meer. Begin februari maakte frontman Patrick Stump bekend de groep te hebben verlaten. En zonder de 25-jarige zanger is Fall Out Boy geen Fall Out Boy meer, liet gitarist Joe Truman weten in een interview met de Amerikaanse pers. Ook de rest van de band besloot er de brui aan te geven. En terwijl alle fans aan het huilen zijn, besluit Stump zelf rustig aan een soloalbum te gaan werken. THNKS FR TH MMRS? Toen de verzamelaar Believers Never Die verscheen eind 2009 tussen alle andere kerstkliekjes, luidde de kritiek dat het nog vroeg was voor een best of-plaat, maar met de kennis van nu vallen alle stukjes op de juiste plaats. Dit is gewoonweg een afscheidscadeau. Na vijf albums wordt de handdoek in de ring gegooid en kunnen de bandleden terug naar de McDonald’s om hamburgers te gaan draaien. Het is namelijk altijd Stump geweest die met zijn aparte stem de nummers claimde, ook al schreef posterboy Pete Wentz veel teksten. Opvallend is dat de plaat chronologisch is opgebouwd, en dat helaas ook de “Beat It”-cover is geselecteerd. Hoewel de samenwerking met John Mayer al was uitgebracht voor alle Michael Jackson-hysterie, komt het nummer ondertussen iedereen de oren uit. Op Believers Never Die wordt een collectie van singles en hits voorgeschoteld die een mooie nagedachtenis vormt aan de prachtige dagen van Fall Out Boy. Ik pink een traantje weg.


mij=Island / Universal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven