Hooghwater – Echoes

Hooghwater - EchoesEchoes is al een tijdje uit en Hooghwater lijkt wat voet aan de grond te krijgen bij het alternatieve pop/rockpubliek van Nederland. Eigenlijk raar dat het zo lang heeft moeten duren. Deze uitgesponnen maar nooit saaie, en originele maar nooit gezochte multirock (wát een vies woord) is waarachtig goed en héél sfeervol. Lastig om in een hoekje weg te stoppen, omdat de band uit verschillende genres wat meepakt. Rechttoerechtaan rock bij vlagen, uitgesponnen psychedelicajams, scherpe gitaren à la de Wipers, het komt allemaal voorbij. Dit alles aangevoerd door drummer Ries Doms die je kunt kennen van de asopunkers de Spades of soulrockers de Hydromatics. De plaat is overigens uitgebracht op Ries’ eigen label Quadrofoon Records (check dat, er is daar meer moois te vinden). Natuurlijk, hulde voor de durf en de experimenteerdrift, maar de band maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Niet alleen door genreoverschrijdend te werk te gaan, maar ook omdat ze live als druipstenen zo stil op de bühne staan. Je zult geen plezierige blikken onderling uitgewisseld zien worden. Concentratie is de norm! Het publiek zal aan die eigenzinnigheid moeten wennen en de band zal er waarschijnlijk op haar beurt aan moeten wennen dat het publiek zich kalm houdt. Behalve Ries zijn er nog twee gitaristen die beide speelden in de succesvolle hardcoreband Restless Youth. Live ging het er bij die band toch net wat anders aan toe (lees: op het agressieve af). Het is te hopen dat Hooghwater stug door blijft werken teneinde uit te groeien tot een band die je noemt in het rijtje van Melvins, Sonic Youth, Dinosaur Jr. en Queens of the Stone Age. Ja, dat zijn hele grote namen en ja, die hebben onderling maar weinig gemeen behalve dat ze stuk voor stuk zo eigenwijs als de pest zijn en door hard werken een trouwe fanschare van extreem diverse pluimage hebben opgebouwd die komen voor maar één ding: Goede Muziek. Hooghwater maakt dat.


mij=Quadrofoon

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven